måndag 23 juli 2012

Glutenfritt knäckebröd


Idag har jag bakat glutenfritt knäckebröd som är så gott så alla kan äta det. Bara att röra ihop och lägga ut på plåten och så in i ugnen.

Recept:
2 dl majsmjöl. Ricenta bäst
0,5 dl solrosfrö
0,5 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrö
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten

Rör ihop allt och dela till två plåtar. Bred ut på bakplåtspapper, ska täcka i stort sett hela. Baka i ugn 150 grader. Bryt i lagoma bitar när det kallnat.

Tips: Lägg ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Ta ytterligare ett papper och lägg ovanpå och tryck ut degen. Ev använd en liten kavel. Det ska vara tunt.
Om man inte har varmluftsugn så sätt in båda plåtarna. Efter 30 minuter flyttar man om plåtarna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar